Fjärde Statsmakten nr 28 med Lars Bern om oärliga politiker, nolltillväxt mm

I Detta avsnitt talar vi om den ekonomiska utvecklingen i Sverige, ärligheten bland politiker, klimatfrågan, vänsteraktivisten i våra myndigheter mm.
I EU-kommissionens prognos för BNP-utvecklingen hamnar Sverige på fjärde plats från botten. Prognosen förutspår att Sverige skall få 1,1% BNP-ökning men med tanke på att denna procentsats ungefärligen motsvarar landets befolkningsökning genom migration, skall vi inte räkna med att få någon tillväxt alls som BNP per capita.
Lars Bern ser flera rekvisit som gör att Sverige påminner om U-länder. T.ex. kriminaliteten, allt sämre infrastruktur, elektricitet som inte räcker för nya företag. Sverige är inte längre ett rikt land utan ligger någonstans i mitten och rasar dessutom hela tiden neråt i jämförelse.
EU-avgiften skall höjas med 50% de närmsta åren trots att Sverige inte har någon tillväxt, vilket ju var syftet med EU. Prognosen närmar sig 55 miljarder år 2022 samtidigt som beräkningar visar att vi får tillbaka ungefär 11 miljarder. I en jämförelse med övriga länder i Västeuropa är det bara Portugal som har ett lägre medianvärde på förmögenheten per capita. Paradoxalt nog så ökar samtidigt de extremt förmögna i Sverige.
Med referens till Swebbtvs program Fjärde statsmakten 26, där ett äldreboende enligt politikerna måste utrymmas, så har det kommit fram intressanta uppgifter.
När vi talar med ansvariga på det kommunala fastighetsbolaget Micasa, som förvaltar fastigheten, säger de att de inte har gjort någon riktig inventering av problemen med fastighetens skick. De har inte heller sagt att alla äldre måste flytta ut vid en eventuell renovering. Detta går helt på tvärs mot vad politikerna har sagt. Det blir uppenbart att politikerna har förvrängt sanningen för att få igenom sina beslut om nerläggning av äldreboendet. Liknande fall har visat att sådana här boenden ofta omvandlas till migrantboenden på mängder av platser i Sverige.
Lars Bern ger sin syn på hur demokratin fungerar (eller inte fungerar). Innan partistöd infördes var politikerna beroende av att hålla en god relation till väljarna. I dag finns inte detta incitament i samma grad. Man kan i dag ställa sig frågan om de politiker som styr oss verkligen är valda av oss. Visserligen finns personval men partierna har ändå väldigt stor makt över vilka politiker som i slutändan blir våra ledare.
I Kalmar fick Fredrik Reinfeldt 100.000kr av kommunen för en timmes föredrag. Vid en titt på Alla Bolag framgår det att han tjänat mellan 15 och 22 miljoner kronor per år de senaste tre åren. Han blev efter sin roll som statsminister anställd som rådgivare på Bank of America. Lars Bern anser att de rikliga arvoden som utgått därifrån till Reinfeldt är att anse som efterskottsbetalning för väl utfört arbete i linje med globalisternas intresse. I jämförelse med hur korruption sker i utvecklingsländer, där transaktionerna sker under rådande mandatperioder, blir denna sorts korruption svårare att bevisa.
Lars Bern är tveksam till att Moderaterna kan repa sig så länge Reinfeldt är så tätt kopplad till partiet. Ett annat problem för Moderaterna är lieringen med miljöpartiet. Nu har den dessutom lett till att trafiken i Stockholm helt har korkats igen.
Vi kommer in på Dagens Industri som har blivit en publikation som är närmast aktivistisk i klimatfrågan och som ständigt talar ner oljerelaterade bolag
Vi diskuterar förbränninen av fossila bränslen och noterar att alla prognoser pekar på en fortsatt ökning, åtminstone till 2050.
Lars Bern går över till klimatfrågan där den s.k. förstärkningsfaktorn är en förutsättning för tron på kraftigt höjda temperaturer. Problemet är att ingen har kunnat visa att denna förstärkningsfaktor existerar.
I Dagens Industri påstår Andreas Cervenka att de som inte tror på klimatskrämseln behöver lära sig räkna vilket blir komiskt eftersom de som inte tror på skrämseln ofta
just är personer som kan fysik och matematik. Bern menar att tidningen driver en kampanj för klimatskrämseln.
Han förklarar också att det nästan bara är pensionerade personer som kan uttala sig i klimatfrågan eller i andra känsliga frågor, eftersom de annars riskerar att få sparken. Han menar att vi faktiskt inte har reell yttrandefrihet.
Bern förklarar sen varför Socialdemokraterna och vänstern inte kan ta tag i problemen med det ökande våldet. Sist får vi lyssna till ett klipp med pastor Stanley Sjöberg som berättar att Morgan Johansson har sagt sig arbeta för att utplåna kristendomen i Sverige.

-------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Handla i vår butik på butik.swebbtv.se

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Ladda ner

visningar
71,849

Kommentarer

 • Man kan spotta en MP på en mils avstånd och man får dåliga vibrationer. Varför? Jo för de är vidriga

  luddeskuttluddeskuttDag sedan
 • Löfvens ärlighet bottnar i lögnen.

  maurizio santmaurizio sant4 dagar sedan
 • Renovera om plytet på dessa politiker!

  Staffan AnderstigStaffan Anderstig4 dagar sedan
 • Man bara skrattar när politikerna öser in migranter i boenden som dom själva inte anser duger åt människor. Politikerna anser att migranter inte är människor.

  Erland ÖhmanErland Öhman4 dagar sedan
 • Det är ganska kul att politikerna anser att migranter kan bo i boenden som inte är värdiga boenden för pensionärer. Svenska politiker anser att migranter saknar människovärde.

  Erland ÖhmanErland Öhman4 dagar sedan
 • Vi har en katasrof som är på väg........

  Torrey LundbergTorrey Lundberg5 dagar sedan
 • Måtte Lars Bern fortsätta till minst 90 års ålder som politisk kommentator. Jag ber för det.

  jes kgjes kg6 dagar sedan
 • Nej lilla reinful...Det är såna som du som skapar motsättningar.

  Kilroy 1Kilroy 16 dagar sedan
 • Hur ska vi få en rakryggad statsminister och komma runt NWO??

  luddeskuttluddeskutt7 dagar sedan
 • Ang klimatförändringen, vi befinner oss i en ny istid pga att solen är i en ny cykel då det saknas solfläckar (solfläckar = varmt, inga solfläckar = kallt). Det är solen som driver vårt klimat, inte människan. Googla Grand Solar Minimum! Sist det var en mini Ice Age i Europa så dog nästan en miljon människor pga svält. En omläggning av jordbruket behövs, ni måste odla inomhus, på höjden, som i Asien. Och alla privatpersoner som har möjlighet att ta ett banklån borde investera i ett s.k. geodesic greenhouse och odla er egen mat året runt, i vilket klimat som helst. www.biodome.se, www.vikingdome.com Era politiker grejar inte situation. Varje individ måste ansvar för sin egen överlevnad! Intressanta YT kanaler: Adapt 2030, Ice Age Farmer, Yanasa Ama Ranch, Oppenheimer Ranch Project.

  evelina.amazonevelina.amazon7 dagar sedan
 • Reinfeldt besatt, skrämmande. Ja allt är ett skämt

  luddeskuttluddeskutt7 dagar sedan
 • *Bengtsfors skickar en tydlig signal till statsmakten att kommunen INTE vill inte ta emot fler invandrare!* _- Det får räcka nu,_ säger kommunstyrelsen ordförande Stig Bertilsson till Tilde de Paula i "Efter Fem": www.tv4.se/efter-fem/klipp/bengtsfors-vill-inte-ta-emot-fler-nyanlända-vill-skicka-en-tydlig-signal-till-statsmakten-12499663

  Hans LennrosHans Lennros7 dagar sedan
 • Jacques FluoréJacques Fluoré8 dagar sedan
 • Sus Andersson man ser på hennes ögon att hon har ingått en pakt med djävulen alla i mp er idioter dom har en IQ 42 alltså djubt sinnessjuka även m er idioter man får en hög lön for att skada alla i landet det er dags att vi folket utdömer dödsstraff for alla dessa landsförrädare

  Jesper Börlum, IversenJesper Börlum, Iversen8 dagar sedan
 • "Öststatssiffror" Haha, nånting som min morfar skulle kunna ha sagt. (RIP)

  ShadowrunShadowrun8 dagar sedan
 • Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  dueeh nyyudueeh nyyu8 dagar sedan
 • All wars are banksters wars.Sverige falska korrupta svartabörsland.

  Vesa RintamäkiVesa Rintamäki8 dagar sedan
 • Tack Mikael Willgert och Lars Bern , alltid lika intressant , Ni är så fantastiska, Tack

  annemarie g Woudaannemarie g Wouda8 dagar sedan
 • MILITÄREN SLUKAR MILJADER TILL INGEN NYTTA FÖR KRIGA VILL JU FÅ POLITIKER MEN VAPEN SOM STÅR O ROSTAR E BRA !!RYSSEN KAN KOMMA VA RÄDD DET SÄLJER SKIT!

  adam sadam s9 dagar sedan
  • I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

   dueeh nyyudueeh nyyu8 dagar sedan
 • fredrik reinfeldt ! du e sverges lansforedare hoppas vi kan satta dig i bur dom stangde granserna for att du e totolt incompetent longnare sorry

  Addam EastAddam East9 dagar sedan
 • Ja det är bedrövligt. Värst är att man fortfarande som svensk har en massa landsmän till bekanta som är med på det här. Självmord, som ännu inte drabbar dem direkt så det skiter de i.

  Johan RetslerJohan Retsler9 dagar sedan
 • Jag har försökt mig på den svåra vägen in i framtiden som innovatör. Jag tog fram ett system som medför ett robustare samhälle. Jag ställer en fråga " Nu när vi vet hur vi kan producera livsmedel där mineraler återvänder, idag nere på 50% av normalt, utan handelsgödsel och få ett väsentligt bidrag för vår energiförsörjning vid svår kris. Affärssystemet medför en härdning mot till exempel solstorm eller shock & awe. Vår inhemska livsmedelsförsörjning återvänder under mycket goda affärer." Ska vi, vårt folk, inte få lov att göra det? Svaret är nej! De militärer jag talat med om saken tycker att detta är subversion. Så om det finns någon som vill ha god och näringsrik mat på bordet i ett robustare Sverige hör av er till swebbtv så kan jag komma och visa hur. Om de nu vill bidra till lösningar och inte enbart syssla med agitation.

  futureinventorfutureinventor9 dagar sedan
 • Mikael du bör ringa till ring P1

  Christer ÖqvistChrister Öqvist9 dagar sedan
 • Är det värt att knega ens som ung? Känns som att framtiden inte är så säker i Sverige.

  vinasu maajvinasu maaj10 dagar sedan
 • Titta på videon! topdocumentaryfilms.com/all-wars-are-bankers-wars/

  N WesterholmN Westerholm10 dagar sedan
 • Ge sparken med omedelbar verkan till dessa ljugande politiker och rädda Fristadens servicehus😡 Låt de äldre bo kvar!!!!!

  yaliso gioouyyaliso gioouy10 dagar sedan
  • Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

   vinasu maajvinasu maaj9 dagar sedan
 • Denna kanalen är viktigt! Tack

  80Loke80Loke10 dagar sedan
  • Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

   vinasu maajvinasu maaj10 dagar sedan
 • Bara bäst

  susane gustafssonsusane gustafsson10 dagar sedan
  • Love you videos???

   vinasu maajvinasu maaj9 dagar sedan
 • Vi behöver upprätta en Finspångstribunal för dessa sk "politiker" omgående!

  HenkewtfHenkewtf11 dagar sedan
  • Oerhört sorgligt.

   yaliso gioouyyaliso gioouy10 dagar sedan
 • Hoa Hoa Springsteen, dom måste ju va släkt alltså!

  Peter RosqvistPeter Rosqvist11 dagar sedan
 • Går det inte att anmäla politikerna för " trolöshet mot huvudman" eller dylikt? Hur kan dessa...................individer, ljuga folk rätt i ansiktet?

  Peter RosqvistPeter Rosqvist11 dagar sedan
 • Lever vi i en diktatur?

  Hans MagnussonHans Magnusson11 dagar sedan
 • Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  sotuur aeeisotuur aeei11 dagar sedan
 • I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

  eioshen boboieioshen boboi11 dagar sedan
 • otroligt intressant program, överlägset bästa samhällsprogrammet som går att titta på.

  pmgearpmgear11 dagar sedan
 • Her i Norge er det stadig flere som ønsker mur langs grensen mot Sverige.

  bcvbb hyuibcvbb hyui11 dagar sedan
  • Utan wilgert, bern och alla på swebb tv hadde jag nog fan inte orkat leva i detta dårhus tlll land.

   sotuur aeeisotuur aeei11 dagar sedan
 • Det finns bara en "berikande tillväxt" i detta Marxistiskt styrda land!

  dolimi jotoodolimi jotoo12 dagar sedan
  • En fråga är varför ska MJ utplåna Kristendomen, och dessutom ateist och varför just kristendomen, den finns en religiös stam i amasons som fortfarande lever om dom vill vi

   eioshen boboieioshen boboi11 dagar sedan
 • Morgan johansson= undercover satanist..med uppenbart short man syndrome....:(

  wesse boymanwesse boyman12 dagar sedan
 • De som sitter vid makten har ju vant sig vid det. Och de bekämpar nytänk. Men verkligheten trycker på. Och kommer vinna. Men det fördröjs.

  överraskningstomtenöverraskningstomten12 dagar sedan
  • Värdegrund och Åsikter ska man ställa parallellt med varandra, man kan faktiskt ha en en grund som tror på som är en värdegrund samtidigt som man har en åsikt som kan

   bcvbb hyuibcvbb hyui11 dagar sedan
 • Alla är likadana säger Löfve'n !? Likadana. Det finns inget svenskt egentligen. Jo så säger han. Kultur är underordnat personlig vinning. Tror vi på det ? Hur röstar vi ?

  överraskningstomtenöverraskningstomten12 dagar sedan
  • går i det fallet mot värde grunden

   dolimi jotoodolimi jotoo12 dagar sedan