Cordelia Edvardsons förljugna artikel i Svenska Dagbladet

Cordelia Edvardson är en journalist på Svenska Dagbladet med ett gripande levnadsöde. Cordelia är av judisk börd, och överlevde koncentrationslägret Auschwitz. Hon kom som sextonåring till Sverige efter andra världskriget 1945. Idag är Cordelia 81 år gammal, men fortsätter skriva krönikor för SVD.
Problemet för såväl Cordelia som hennes arbetsgivare är, att för varje år som går, blir det allt färre läsare som önskar ta del av hennes krönikor. Antalet prenumeranter tynar bort. Svenska Dagbladet är den tidning som tillsammans med Skånska Dagbladet erhåller det ojämförligt största statliga presstödet i Sverige. Tidningen har med andra ord inte tillräckligt med betalande läsare för att upprätthålla sin redaktion, och därför måste vi skattebetalare använda en del av vår egen arbetstid till att hålla Cordelia och hennes medarbetare under armarna.
Här uppstår problemet. Vi blir allt färre som läser Svenska Dagbladet, men likväl betalar vi Cordelias lön. Nog kan man med fog påstå att vi då kan kräva av tidningens redaktionsledning att det som publiceras åtminstone uppnår en viss nivå av saklighet? Tyvärr är så inte fallet. Tvärtom, den senaste kolumnen Cordelia skriver för tidningen tillhör det mest onyanserade och förljugna som hittills tryckts på papper.

Länkar:
politisktinkorrekt.info/2010/12/17/cordelia-och-champagnesabeln/

kurtlundgren.webblogg.se/2008/september/chocksiffra-sverige-har-800-000-fattigpensio.html

politisktinkorrekt.info/2010/10/04/repris-arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

Ladda ner

visningar
1,128

Kommentarer